juni 10, 2015




Heidi-Anett og meg startet matprosjektet KUNSTKANTINA for å skape en plattform å undersøke alle aspektene rundt fellesmåltidet fra. Et slags learning-by-doing-eksperiment. Og på samme tid som vi gikk rundt og snakket om å (i samme anledning) lage en (mat)blogg, drev den internasjonale masterklassen fra kunstakademiet her i Trondheim på med forberedelsene til avgangsutstillingen sin. Nå i dag, på samme tid som de holder finnisage og gjør seg klare til å ta utstillingen ned igjen, poster vi altså vårt første innlegg her på KUNSTKANTINAs offentlige dagbok. Egentlig hadde årets masterutstilling lite, eller ingenting, til felles med KUNSTKANTINA. Bortsett fra én ting da. Mat. De har nemlig laget en katalog utformet som en slags scrapbook, hvor de hver i sær har bidratt med matoppskrifter. De serverte også suppe ved flere anledninger i løpet av utstillingsperioden og forteller om det samlende ved å dele et måltid. Dette er noe vi har reflektert mye over, Heidi-Anett og meg. Og det er ikke bare selve måltidet som er samlende. Prosessen omkring et måltid består jo som regel av et samarbeid mellom flere parter. Hvem skal handle inn? Hvem setter bolledeigen? Hvem dekker bordet, plukker blomster? Hvem sier værsågod? Og ikke minst, hvem skal ta oppvasken? Vi er interesserte i måltidet, men maten er egentlig bare en bonus. Det er et par uker igjen til KUNSTKANTINA skal kokkelere igjen. Vi gleder oss til å dele bilder og tanker med dere her underveis. 

Hilsen Lena

Øverst: moden ananas og banan ligger klare og venter på å bli til smoothie som skal gi oss energi nok til en joggetur i morgen tidlig.
I midten: fra masterklassens avgangskatalog.
Nederst: instantkaffe med melk og grytebrød med smør og flaksalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar