juni 26, 2015

På onsdag er det dags for juli-utgaven av kunstkantinas månedlige middagsselskap. Vegard Smevoll skal fylle rollen som kantine-dj denne gangen, og har i anledningen skriblet ned noen anbefalinger til dere:


Siden gradestokken nærmer seg trøndersk klimaks (16 grader) nå, er det ingen grunn til å holde tilbake på sommermusikken. Selv om festivalnavnet er av det dølle slaget, er det på Piknik i parken (forkortes i tillegg PiP!) i Vigelandsparken i Oslo vi burde innfunnet oss i helga. Programmet, bare i festivalens andre år, er knallimponerende og helt på høyde med det som skal skje på Øyafestivalen lenger øst senere i sommer. I helga spiller blant andre New York-bandet Woods. De ga ut en særdeles sjarmerende plate i fjor. Det er bare å høre på hele «With Light And With Love» egentlig, men åpningslåta «Shepherd» er en god start. Bææ!

For oss med musikksmak som peaket rundt årtusenskiftet, er 2015 et vanvittig år. Alle kommer med ny plate nå. En litt nyere favoritt for mange av oss, er JasonIsbell, låtskrivernes favorittlåtskriver fra Alabama. «Alabama!». Alle som har sett Forrest Gump vet hvor artig det er å si. Jeg vet ikke hvem fansen er, men jeg har en høne å plukke med typer som Jackson Browne og Ryan Adams hvis de mot formodning ikke elsker 36-åringens sødmefylte og varme sørstatsrock. Han flørter med gjennombrudd nå. Senere i sommer får vi se om han er verd hypen. De to smakebitene som ligger ute til strømming bremser ikke forventningene. Jeg anbefaler tittellåta «Something More Than Free». Gitar! Plata kommer 17. juli.

Jo da, det går an å høre på «rolig» musikk på sommeren. Bare tenk på hvilke låter som spilles år etter år. Det er de tidløse klassikerne og ikke «Macarena». Så du blir pent nødt til å takle en gubbefavoritt til. Mercury Rev fra Buffalo på nordøstkysten av USA har aldri klart å toppe sin store albumklassiker fra 1998. Det er egentlig ikke så rart, siden ingen andre heller har maktet å matche den svulstige, men akk så vakre «sky high»-popen på «Deserter’s Songs». Verdens fineste plate. De har egentlig turnert ganske jevnt siden, og selv om «Snowflake Midnight» (2008) floppet, gir den nye singelen grunn til å glede seg til høstens plate «The Light In You». Nå svever de med svaner igjen, på «The Queen Of Swans».
 
Sett gjerne av ti minutter til helgas korteste spilleliste.
God fredag fra Vegard!
(Bildet er av Woods, hentet fra plateselskapets hjemmeside.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar