august 23, 2015


Jeg var i Berlin en tur for ikke så lenge siden. Tenk at jeg ikke likte den byen så godt før; den er jo et mekka for oss foodies. Alt av mat finnes der, absolutt alt! Til og med nepalesiske momos, som kjæresten min påstod var umulig å få her hjemme i Europa. Det var i Berlin jeg oppdaget kimchi og i Berlin jeg forstod at Heidi-Anett og meg bare måtte lage et kunst-/matprosjekt. 

Det bor mange kunstnere i Berlin, vi kjenner noen av dem. Jeg spurte mine venner Mika og Simon om hva det var som fikk dem til å pakke kofferten og flytte til den bråkete og kaotiske byen. Og ikke minst hva som fikk dem til å bli. Det er fordi det er en avslappet by, kunne de fortelle mens vi satt ved et langbord på en hipp ramen-resturant sammen med dem og de to jentene deres (som tegnet og kastet rundt med edemamebønner). Sammenlignet med for eksempel København, hvor en alternativ klesstil allikevel innebærer at du har brukt noen tusen i Acne-butikken, er det i Berlin kulere å finne ting billig og pimpe antrekket opp med en god porsjon attitude i stedet for merkelapper. Det er større åpenhet, flere måter å gjøre tingene på, forteller de. Dette kan Mattias, studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi, bekrefte. Han drar til Berlin for å puste når han blir lei av det skandinaviske streberlivet. Og det forstår jeg godt, den multikulturelle metropolen er så utrolig mye mer enn de farverike second hand-møblerte caféene på Prenzlauer Berg. Dette er byen kreative mennesker trekker til for å utprøve nyskapende idéer, og enn så mye som jeg elsker Trondheim er jeg glad for at Norwegian har direkteruter til den tyske hovedstaden herfra.

Mine yndlingssteder i Berlin så langt:
Cocolo Ramen - nudelsupper og gyoza (Kreuzberg)
Das Hotel - bar dekorert med blomsterbuketter (Kreuzberg)
Nathanja & Heinrich - upretensiøs og vakker bar med fristende kaker (Neuköln)
Si An - pho og vietnamesiske vårruller (Prenzlauer Berg)
Ixthys - bibimbap (Schöneberg)
Aunt Benny - café (Friedrichshain)
Silo - kjempegod kaffe uten snobbefakter (Friedrichshain)
Michelberger - hotellbar med sesongbaserte cocktails (Friedrichshain)
Street Food Thursday - ukentlig matmarked (Kreuzberg) 

Hilsen Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar