august 21, 2015


Kvar gong me lagar eit arrangement i regi av Kunstkantina, inviterar me inn ein kunstnar til å visa fram utvalte arbeid for den eine kvelden. Sist var det Hedda Hørran som fekk æra av å vera kantinekunstnar. Me veit at Hedda har bakgrunn frå Fotofagskulen og at ho har gått på Forfatterstudiet i Bø. No går ho på Kunstakademiet i Trondheim noko som tydar på at Hedda er ein kunstnar som meistrar fleire sjangrar. På Heddas blogg, Saltvann, delar ho kvardagslege observasjoner i form av fotografi og små poetiske tekster. Det me har sett av hennar kunstneriske uttrykk har etterlatt oss undrande og nysgjerrige. Me stilte ho difor fem raske med håp om å bli klokare. Om me vart det er framleis uvisst.

1. Du har tidlegere fortalt at du finn mykje inspirasjon når du scrollar på Instagram, kan du fortellja meir om det?
Det er vel egentlig ikke så mye å si om det. Instagram er lettvindt og tilgjengelig, det kan sette i gang noe for meg på en relativt enkel måte. Jeg bruker tid både på bildene og tekstene.

2. Du arbeidar både med tekst og eit visuelt billedspråk, er det nokon utfordringar omkring å kombinere dessa to uttrykksformane?
Nei, egentlig ikke. Jeg trives med å arbeide med forskjellige uttrykk og ser også på tekstene jeg skriver som veldig billedlige.

3. Du har nyss starta på ditt siste år som bachelorstuderande ved kunstakademiet; hva arbeidar du med for tida?
Akkurat nå maler og tegner jeg mest.

4. I forrige veke var du på boklansering i Oslo, korleis har du sjølv bidroge til utgjevelsen som blei feira?
Jeg ble kontaktet av redaktøren for Signaler 2015, Eivind Hofstad Evjemo, sendte inn en tekst, ble antatt, arbeidet med Evjemo som min redaktør en stund, og nå har det blitt til en antologi man kan kjøpe i bokbutikken. Jeg jobber meg igjennom den nå. Og er veldig glad.

5. På Kunstkantina viste du ei fargerik pastelltegning, korleis kom du fram til at det var akkurat den som skulle utstillas?
Jeg ville utstille noe nytt. Og at den ikke bare skulle bli stående gjemt inne på atelieret mitt.

Det utruleg flotte portrettfotoet av Hedda er teke av kjærasten hennar, Anders S. Solberg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar